Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΕΘΑΝΕ, ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΙΟ!



Το Πρωτάθλημα τέλειωσε ή, καλύτερα, πέθανε. Ψυχορραγούσε, άλλωστε, από την πρώτη έως την τελευταία αγωνιστική. Τι να κρατήσω στη μνήμη μου ; Ελάχιστα πράγματα. Για πάμε:


1. Δεν πήρε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός. Τούτο ισχύει περισσότερο απ’ το ότι «το πήρε ο Παναθηναϊκός». Άλλωστε, το να μην πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός είναι, πλέον, είδηση. Βέβαια, δεν γινόταν να το πάρει αφού άφησε σ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια τους καλύτερους παίχτες του στον πάγκο. Στα 2 ματς με την Α.Ε.Κ. που τους έβαλε, έβγαζε μάτια … Καλά να πάθει (για να μάθει, άλλη φορά)!

2. Δεν έπεσε, αν και θα έπρεπε, η πανάθλια ομάδα της Ξάνθης. Φρόντισε γι’ αυτό ο πρόεδρός της, νομίζω, ο οποίος είχε το θράσος να «βγάλει» σωρεία δηλώσεων κατά τη διάρκεια του ματς (!!!) και μετά τον αγώνα με την Α.Ε.Κ., δίχως να σκεφτεί ότι ακόμα και με ισοπαλία στο ΞΑΝΘΗ – Α.Ε.Κ. (που οι κύριοι με τα μαύρα «οργίασαν»), η ομάδα του θα πήγαινε να συναντήσει κάτι Πιερικούς κ.λπ. Φυσικά, αξίζουν πολλά «μπράβο» και στους «υπέροχους» οπαδούς της ακριτικής (sic) ομάδας που το μεν ανέχονται τέτοιον πρόεδρο, το δε ανέχονται στον ύμνο της ομάδας τους (που η κρατική τηλεόραση φροντίζει να μας υπενθυμίζει πριν από κάθε παιχνίδι της εντός έδρας) η ομάδα τους να αναφέρεται ως «Σκόντα».

3. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έδωσε ο Π.Α.Ο.Κ. φέτος στους φιλάθλους του …

4. Καλώς έπεσε ο Λεβαδειακός. Όχι για κείνον αλλά για τον πρόεδρό του …

5. Δηλαδή ο Σαριέγκι, ο Βύντρα κι ο Σιμάο δεν έκαναν ΚΑΝΕΝΑ πέναλτυ φέτος ; Ούτε κλάδεψαν κάποιον ; Μπράβο!!!

6. Μηδέν πέναλτυ σε βάρος του, πέντε υπέρ. Μηδέν κόκκινες σε βάρος του, επτά υπέρ. Έχει ξανασυμβεί; (μην είστε … κακοήθεις, δείτε και το πρωτάθλημα Ισλανδίας… μπορεί…)

7. Το καλύτερο γκολ του πρωταθλήματος ήταν αυτό του … Αμπρέου στο ματς με τον Παναθηναϊκό …Εσείς νομίζετε ότι ήταν αυτογκόλ, εσείς! Α, κι ο Κούπερ που με το που ήρθε στον Άρη τον έδιωξε!

8. Ο Μπάγιεβιτς δεν είναι ο παλιός Μπάγιεβιτς. Σε τίποτα …

9. Ακόμα κι ο Δώνης (ξανα)βρήκε δουλειά! Όλους τους χωράει, τελικά, αυτό το πρωτάθλημα.

10. Η Α.Ε.Κ. πρωταθλήτρια στα διοικητικά προβλήματα (και στους ανεπαρκείς προέδρους). Αλήθεια, ποιός ο λόγος να δηλωθεί ΤΩΡΑ ότι ο Σκόκο πωλείται και στην Ελλάδα; Μήπως … τα πλέυ – όφ ;

11. Είναι ένας τελικός κυπέλλου η «οροφή» για τον Άρη ; Είναι, δυστυχώς.

12. Για άλλη μια φορά ο Πηλαδάκης τα κατάφερε. Αυτό θα έλειπε!

13. Αμ ο Ψωμιάδης ; Κι όμως, η (Νέα) Καβάλα έπαιξε κατά διαστήματα την καλύτερη μπάλλα!

14. Καλά, ο Πανθρακικός έπεσε νωρίς …

15. Ο Αστέρας Εξαρχείων θα είχε πολύ περισσότερο κόσμο απ’ τον Αστέρα Τρίπολης.

16. Ο Πανιώνιος ; … Αιώνιος!

17. Πας Πας Πας … και μετά πέφτεις…

18. Εργοτέλης, Μπερμπακόφσκι, Κοιλιάρας, Καραγεωργίου. Πώς να πέσεις ;

19. Ατρόμητος. Άχρωμος. Άοσμος.

20. Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο Γηραιός «ξεχρέωσε». Ξέχασε όμως ότι κάθε φορά που ξεχρεώνει στον έναν «χρεώνεται» σε κάποιον άλλο. Κι αν υπερχρεωθεί, θα πτωχεύσει, Αντώνη …

21. Πρωτάθλημα; Μάλλον πρωτάθλιο …Κάτι σαν τη σημερινή "γιορτινή" μέρα ...



Αθήνα, 21 Απριλίου 2010

Φώτης Μπατσίλας


Στις φωτογραφίες, κατά σειρά:
1. Διακρίνεται σε στιγμές αγωνιστικής έξαρσης ο καλύτερος αμυντικός του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Σαριέγκι! Ο προπονητής της εθνικής Ισπανίας (άκουσον άκουσον) ΔΕΝ τον κάλεσε στην εθνική για το μουντιάλ. Ο άσχετος! Δεν ρωτούσε τον Νιόπλια και τον Τεν Κάτε ;
2. Ο άνθρωπος που πέτυχε το καλύτερο γκολ του πρωταθλήματος.
3. Ο καλύτερος παίχτης του Ολυμπιακού. Διακρίθηκε δεόντως στο ματς με την Α.Ε.Κ. αλλά, δυτυχώς για την ομάδα, στους περισσότερους αγώνες δεν "αγωνίστηκε".


9 σχόλια:

  1. Δυστυχως ομως και οι "φιλαθλοι" της ΑΕΚ(sic....) περιμενοντας τους βαρβαρους(θα κατεφθαναν με μεγαλα πετρελαιοφορα και τον καπετανιο με τιγρε κοστουμι στην πλωρη....) εβλεπαν τα τραινα να περνουν αναρωτώμενοι:Γιατί χαιρεται ο κοσμος και χαμογελαει πατερα??????
    Ελληνικη Δοξα.........
    Η.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιατί όμως είναι άθλια η Ξάνθη ;
    και πόθεν προκύπτει οτι οι φιλαθλοι της ομάδας απολαμβάνουν την αναφορά της ως "Σκόντα" ;
    και "Φεράρι" να βαφτιζόταν, πάλι ενοχλημένοι θα ήταν
    είστε λίγο παραπληροφορημένος επ' αυτού

    Κ.Κ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Κ.Κ.Μ. -
    Δεν είπα απλώς άθλια, είπα πανάθλια. Όμως, φυσικά, αναφερόμουν στο φετεινό αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας, καθώς και στο διοικητικό πρόσωπο, όπως αυτό εκφράζεται από τον κ. Πανόπουλο και τις δηλώσεις του, κι όχι σε κάτι άλλο.

    Όσον αφορά τον ύμνο, ασφαλώς και δεν είπα "απολαμβάνουν" το "Σκόντα", αλλά ότι το "ανέχονται". Έχει νομίζω διαφορά...

    Επί της ουσίας: Ήταν καλή φέτος η Ξάνθη; Δεν έπρεπε να πέσει; Ο κ. Πανόπουλος δεν είναι (τουλάχιστον) προκλητικός; Και, τέλος, δεν ανέχονται οι οπαδοί το "Σκόντα" στον επίσημο ύμνο; Τί έχουν κάνει επ' αυτού; Πρωτίστως, πώς εκδήλωσαν την ενόχλησή τους; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά θα είναι, νομίζω, διαφωτιστικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η "ανοχή" έχει πάρα πολλές εκφάνσεις κ ερμηνείες

    το οτι ο -ως τότε ανένδοτος-μεγαλομέτοχος στο ημίχρονο του αγώνα με τον Ατρόμητο μίλησε απο μικροφώνου για Α.Ο.Ξάρα (όνομα απο την εποχή των παγετώνων) καταδεικνύει οτι έστω και βραδυφλεγώς έλαβε το μήνυμα της "μη περαιτέρω ανοχής"

    η ενόχλησή τους έγινε αισθητή δια της βροντώδους απουσίας τους απο το γήπεδο εδώ και πολλά πολλά χρόνια, για τους παροικούντες αυτά είναι γνωστά, φαντάζομαι πως δεν υπονοείτε πως λογική αντίδραση θα ήταν η μαζική αποχώρηση κατά την ώρα μετάδοσης του "ύμνου" και εκ νέου είσοδος στο γήπεδο μετά...ή η καταστροφή των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων

    μην τα εκλάβετε ως ειρωνικά σχόλια, σας διαβεβαιώ πως ακούστηκαν κι αυτά απο τους ιθαγενείς (εμάς) κατά κόρον ως αντίδραση στις ενέργειες Πανόπουλου

    διαφωνώ κάθετα με τέτοιες γελoία γκροτέσκες λογικές αλλά ενδεικτικά τις καταγράφω

    και κλείνω εδώ γιατί δεν μπορώ να δηλώσω ειδικός επί του θέματος :
    όποιες ενστάσεις κι αν έχει κανείς για το ύφος κ το στυλ Πανόπουλου (έχω, πολλές) και την ανέμπνευστη έως χασμουρητού πλέον βιομηχανία παραγωγής δηλώσεων-ανακοινώσεων, ένα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, το ότι επί περίπου 2 δεκαετίες διατηρεί μια ομάδα στην ανώτερη κατηγορία, με ηχηρή απουσία φιλάθλων τα τελευταία -πολλά- χρόνια , χωρίς οικονομικές αστειότητες (βλ.συμβόλαια Καβάλας φέτος, ΠΑΟ επι σειρά ετών), χωρίς οικονομικά προβλήματα, με αξιοπρόσεκτη αγωνιστική παρουσία

    η "άθλια" ή "πανάθλια" απόδοση μιας χρονιάς δεν νομίζω πως αρκεί για να σβήσει κανείς είκοσι χρόνια, κι όσο κι αν -ως απών απο τις κερκίδες- δεν "δικαιούμαι δια να ομιλώ" , με την άδειά σας μίλησα :-)

    K.K.M.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ K.K.M.

    Σας ευχαριστώ πολύ που μιλήσατε! Μάλιστα, με δικαιώνετε εν μέρει που θεωρώ αφύσικο το να ανέχεται κάποιος οπαδός να μπαίνει στον ύμνο της ομάδας του το όνομα μιας μάρκας αυτοκινήτου. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που, όπως φαίνεται, ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΧΕΤΑΙ!

    Αν ήμουν οπαδός της Ξάνθης, θα προτιμούσα την ομάδα στη Β΄ ή Γ΄ Εθνική και δίχως τον Πανόπουλο και τις "προσφορές" του, παρά στην Α΄ και με την παρουσία του. Φυσικά, είμαι αντίθετος σε κάθε είδους "προσφορές" προς οποιαδήποτε ομάδα ακόμα και εάν ο "προσφέρων" λέγεται Μελισσανίδης και η "δωρεοδόχος" ... Α.Ε.Κ. Εν τούτοις, ασφαλώς και αναγνωρίζω το δικαίωμα στον καθένα και να διαφωνεί και να έχει διαμετρικά αντίθετες απόψεις, και, φυσικά, να κριτικάρει τις ημέτερες. Σ' αυτά τα πλαίσια, οι απόψεις σας είναι απολύτως σεβαστές (πολλώ δε μάλλον που φανερώνουν τουλάχιστον σοβαρό άνθρωπο). Εάν το κείμενό μου αποτέλεσε αφορμή για να μιλήσετε, χαίρομαι ιδιαιτέρως! Ελπίζω στο μέλλον να σας δώσω παρόμοιες αφορμές!

    Με τιμή
    (και την ... άδειά μου!)

    Φώτης Μπατσίλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητε Φώτη ,
    Σαφώς και διακρίνω μια κάποια διαθεσή σας να αναπτυχθεί απο εδω διάλογος.
    Ομως δεν διάβασα ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ στις γραμμές που γράφετε για τα αισχίστου είδους deal των"παραγόντων" της ΑΕΚ(ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΆΦΙΣΗ ΓΗΠΈΔΟΥ ΈΓΙΝΕ....) και την προώθηση απο τις γραμμές της , ατόμων που προσέφεραν νέα λήμματα στη γλώσσα μας(ΛΑΜΟΓΙΟ-ΠΑΤΡΙΚ ΚΟΜΝΗΝΟΣ-ΨΩΜΙΑΔΗΣ...) .Ή τα τεράστια χρέη που χαρίστηκαν και στην ΑΕΚ(η δεύτερη στο χορό μετά τον ΟΣΦΠ) και το νέο σχέδιο που ετοιμάζεται για να χαριστούν 200 εκατομμ.Ευρώ στις ΠΑΕ (πρώτη η ΑΕΚ με 60 εκατομ.....) εν μέσω κρίσης .
    Ας μιλήσουμε καποια στιγμή και χωρίς ΟΠΑΔΙΚΕΣ μάσκες..........ΩΦΕΛΕΙ !!!
    Με φιλικούς χαιρετισμούς Η.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας δώσουμε όμως τόπο στην οργή και χώρο σε ωραία αισθήματα κι ας ακούσουμε ενα τραγουδάκι
    http://www.youtube.com/watch?v=5q9H2cd36RU&feature=related
    Η.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Η.Β. Αγαπητέ μου, δεν θα απολογηθώ εγώ για το αν η Α.Ε.Κ. αποτέλεσε μοχλό ανέλιξης διάφορων προσώπων αμφιβόλου ηθικής ... Ούτε, βέβαια, για το αν το Ελληνικό Δημόσιο χάρισε ο,τιδήποτε στην Α.Ε.Κ. Όπως έχω πει σε παλιότερο κείμενό μου ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΩΡΙΣ !!! (χάρες, καλές διαιτησίες κ.λπ.). Επίσης, να ξέρεις ότι ενστερνίζομαι την άποψη ενός φίλου ΑΕΚτζή που λέει ότι θα ήταν καλύτερα η Α.Ε.Κ. όχι να πέσει στη Δ΄ Εθνική αλλά ... να διαλυθεί!!! Θα μας μείνει έτσι η γλυκειά ανάμνηση. Όμως, όσο κι αν εμείς διαφωνούμε με κάθε είδους deal και γουστάρουμε τη μπάλλα και μόνον, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στα μεγάλα αίσχη. Διότι αίσχος ήταν το χθεσινό με τον Ολυμπιακό, ακόμη και εάν αγωνιστικά η Α.Ε.Κ. δεν ήταν καλή. Το ότι δεν παίζουμε καλά (κι ίσως να μην δικαιούμαστε τίποτα παραπάνω, βάσει της εμφάνισής μας) δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας αδικούν και κατάφωρα. Δε μιλώ μόνο για το ακυρωθέν γκολ, ούτε για το πέναλτυ - αποβολή που δεν δόθηκε, ούτε για την ανύπαρκτη κίτρινη στον Αραούχο (που μετά έπαιζε "σαν να μην έπαιζε"). Μιλώ για την εξ αρχής διάθεση του διαιτητή ότι "θα σας τσακίσω". Ακόμη και εάν, λοιπόν, δεν ήμαστε καλοί, εν τούτοις το γκολ του Μανωλά ήταν ΓΚΟΛ (πώς να το κάνουμε ;). Κι αφού ήταν ΓΚΟΛ κι ο διαιτητής ΔΕΝ ΤΟ ΜΕΤΡΗΣΕ (γιατί, άραγε ;), αλλοίωσε σαφώς το αποτέλεσμα. τελεία και παύλα. Άλλο το θέμα αν αγωνιστικά το αξίζαμε. Ας καλιγόταν σήμερα ο Ουμπιακός ότι μας πάτησε και ήταν άτυχος. Δυστυχώς όμως κάποιοι θέλουν να κλαιγόμαστε ΜΟΝΙΜΩΣ εμείς και να λέμε ότι μας αδίκησαν. Κι εσείς που μας "στερείτε" το δικαίωμα και μας θεωρείτε "κλαψιάρηδες" και "γραφικούς" δεν κάνετε τίποτ' άλλο απ' το να παίζετε το παιχνίδι τους. Διακαίωμά σας! Αλλά δεν έχετε μόνον εσείς δικαιώματα ...

    Υ.Γ. Ευχαριστώ για το βαλς των χαμένων ονείρων. Άλλωστε, τα όνειρα είναι για να χάνονται ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είμαι μαζί σου γιατί η ΑΕΚ έπαιξε καλά χθες.Άσχετα αν η ΟΠΑΔΙΚΉ σου προτιμηση σε κανει να βλέπεις μόνο ΑΕΚ..........
    Αυτο για ολους μας http://www.youtube.com/watch?v=WlBiLNN1NhQ
    κι αυτο για το χθεσινο αδικο αποτελεσμα......
    http://www.youtube.com/watch?v=vGMeWrqNTuY&feature=related
    καλο βραδυ......Η.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή